SPELBOLAGSPENGAR DRÄNERAS TILL GOOGLE

Tidningsutgivarna jublade över utredningen om spellicenser som presenterades i fredags förra veckan. Intäkterna räddade för all framtid, typ.
Nu blir spelbolagsannonserna legala och legitima. Vad TU kanske inte har tänkt på är att nu blir det även tillåtet att annonsera på Google, Facebook och en mängd andra kanaler som inte godtagit gamblingannonser med oklart juridiskt läge.
En stor anledning till att dagstidningar på nätet tagit så stor andel av spelbolagskakan har varit att det har varit enda möjliga kanalen för spelbolag. Så de som verkligen borde jubla är Google och Facebook.
Om man tittar på Storbritannien som har ett licenssystem sedan länge så är gambling en av Googles största intäktskanaler där, och topplistan över de 100 dyraste orden på Google består nästan bara av gambling-ord.
Se bilden ovan, Play live black jack kostar 148 pund per klick.
Nu kommer spelbolagen lägga sin marknadsföring där det ger bäst effekt per satsad krona; Google eller dagstidningar är frågan…?
I UK är 7 av de 20 största Googleannonsörerna spelbolag, i ett läge när spelbolagen ska betala 18 % skatt måste budgeten tas någonstans ifrån, vilka medier blir drabbade av det?

NO KOMMENTARER

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *